Eet het en je weet het

Over gezonde voeding

Bonte pennesalade met kefirdressing

Voor 4 personen

Nodig:

  • 350 g penne rigate
  • zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g bindsla
  • 100 g gorgonzola
  • 3 el walnotenolie
  • 40 g gehakte pecannoten
  • 8 el vetarme kefir peper
  • 1 tl chilipoeder

Bereidingstijd: ca. 25 minuten

  1. Kook de pasta in ruim kokend water met wat zout volgens het voorschrift op de verpakking. Pel en snipper het knoflook.
  2. Was en droog de sla en snijd de bladeren in repen. Snijd de gorgonzola in blokjes.
  3. Verhit de olie in een pan en fruit daarin het knoflook. Voeg de sla en de kaas toe en stoof ze zo’n 3 minuten zachtjes mee.
  4. Roer van het vuur af de noten en de kefir erdoor en bestrooi het geheel met peper, zout en chilipoeder.
  5. Giet de penne af, laat ze schrikken en dan uitlekken. Doe pasta en de inhoud van de pan in een grote kom, schep alles door elkaar en serveer het gerecht.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *