Eet het en je weet het

Over gezonde voeding

7 redenen voor ananas

7 redenen om meer ananas te gaan eten

Houd jij van ananas? Dat zou mooi uitkomen, want ananas is een van de gezondste eetbare vruchten. Er zijn 7 goede redenen te geven om ananas te eten. Dus als je nog geen ananas eet, weet je zo waarom je daar direct aan zou moeten beginnen!

 

1 Antioxidanten

In ananas zitten antioxidanten. Die zorgen ervoor dat je lichaam eigenhandig af kan rekenen met dreiging van buitenaf, zoals virussen. De antioxidanten in ananas zorgen ervoor dat je immuunsysteem heel goed werkt en jij lekker veel weerstand hebt.

 

2 Schrale hoofdhuid?

Heb hij last van schrale hoofdhuid? Raken er steeds vaker schilfertjes los op je hoofd? Misschien heb je wel hele rode uitslag op je hoofd of continu jeuk en krab je je haren los. Grote kans dat je dit met ananassap kunt verhelpen. Mix verse ananassap met wat olijfolie en voeg hier een scheutje amandelmelk aan toe. Dit mengsel moet je inwrijven op je hoofdhuid en gedurende 10 minuten laten inwerken. Goed uitspoelen!

Doe dit gedurende 3 keer per week en je haar en huid zullen er weer geweldig uitzien!

 

3 Vruchtbaarheid

Antioxidanten in ananas hebben nog een ander voordeel. Ze zorgen er namelijk door dat je vruchtbaarder wordt en dat vruchtbaarheidsproblemen naar de achtergrond verdwijnen.

 

4 Vitamine C

Er zit heel veel vitamine C in ananas. Wanneer je dus elke dag een stukje ananas eet, krijg je een enorme boost aan vitamine C. Los van vitamine C is ananas ook nog eens rijk aan ijzer en calcium, andere essentiële bouwstoffen voor je lichaam!

 

5 Spijsvertering

Heb je last van een moeilijke spijsvertering? Reden te meer om ananas te gaan eten. Want de enzymen die in ananas zitten helpen je je spijsvertering aanzienlijk te verbeteren. Mooi zo, want dan kun je weer gewoon naar het toilet!

 

6 Energie

Van ananas krijg je veel energie. Het kan dus klachten omtrent vermoeidheid voorkomen. Ook beschadigingen aan cellen kunnen met mangaan worden verholpen. Ananas is dus een bron van energie voor zowel je geestelijke als je lichamelijke gestel.

 

7 Gezonde huid

In ananas zitten stofjes die de productie en aanmaak van natuurlijk collageen stimuleren. Voedingsstoffen in ananas helpen tevens om roodheid aan je huid te voorkomen en verminderen ontstekingen. Je zal merken dat, bij regelmatige consumptie van ananas, je huid een stuk gladder en getinter wordt.

 

Dus…

7 redenen om ananas te eten en dan hebben we nog niet eens benoemd dat ananas lekker fris. Een stuk fruit dat je zal laten denken aan Caraïbische zomers. Je kan het prima uit de hand eten, maar er zijn ook talloze recepten op basis van ananas te vinden. Van drankjes tot complete maaltijden. Zo is ananas een verrijking voor (groene) smoothies, maar ook prima te blenderen tot een sapje dat alleen uit ananas bestaat.

Related Posts