Eet het en je weet het

Over gezonde voeding

Aardappelsalade met peultjes

Voor 4 personen

Nodig:

  • 500 g aardappels
  • zout
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 200 g peultjes
  • 1 groene paprika
  • 3 el wittewijnazijn
  • peper
  • 4 el druivenpitolie
  • 1 bosje kervel

Bereidingstijd: ca. 50 minuten

  1. Was de aardappels en kook ze in de schil in water met wat zout in ca. 20 minuten gaar. Giet ze af, laat ze schrikken en iaat ze afkoelen.
  2. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Punt de peultjes, haal ze af en blancheer ze ca. 2 minuten in kokend water met wat zout. Schep ze uit de pan, laat ze schrikken en laat ze uitlekken.
  3. Halveer de paprika en ontdoe hem van zaad en zaadlijsten. Was de paprika en snijd hem in dunne reepjes. Pel de aardappels en snijd ze in plakjes.
  4. Kruid de azijn met peper en zout en roer 9-beetje bij beetje de druivenpitolie erdoor. Pluk de kervelblaadjes van de stelen.
  5. Meng de aardappels, lente-uitjes, peultjes, kipaprikareepjes en kervel en schep dan de vinaigrette erdoor. Laat die ongeveer 30 minuten intrekken.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *