Voor 4 personen
Nodig:
- 500 g aardappels
- zout
- 1 bosje lente-uitjes
- 200 g peultjes
- 1 groene paprika
- 3 el wittewijnazijn
- peper
- 4 el druivenpitolie
- 1 bosje kervel
Bereidingstijd: ca. 50 minuten
- Was de aardappels en kook ze in de schil in water met wat zout in ca. 20 minuten gaar. Giet ze af, laat ze schrikken en iaat ze afkoelen.
- Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Punt de peultjes, haal ze af en blancheer ze ca. 2 minuten in kokend water met wat zout. Schep ze uit de pan, laat ze schrikken en laat ze uitlekken.
- Halveer de paprika en ontdoe hem van zaad en zaadlijsten. Was de paprika en snijd hem in dunne reepjes. Pel de aardappels en snijd ze in plakjes.
- Kruid de azijn met peper en zout en roer 9-beetje bij beetje de druivenpitolie erdoor. Pluk de kervelblaadjes van de stelen.
- Meng de aardappels, lente-uitjes, peultjes, kipaprikareepjes en kervel en schep dan de vinaigrette erdoor. Laat die ongeveer 30 minuten intrekken.