Eet het en je weet het

Over gezonde voeding

Aspergerisotto met kruiden

Voor 4 personen

Nodig:

  • 1 kg witte asperges
  • zout
  • 4 et olijfolie
  • 1 tl suiker
  • 2 sjalotten
  • 200 g arboriorijst
  • 1 laurierblad
  • 50 ml witte wijn
  • 100 g diepvrieserwten
  • 2 el gehakte peterselie
  • 2 el gehakte kervel
  • 20 g geraspte Parmezaanse kaas

 

  1. Schil en was de asperges en snijd de houtige uiteinden af. Breng het afsnijdsel met de schillen in 1,5 liter water met wat zout, 1 eetlepel olie en de suiker erin aan de kook. Laat dit 30 minuten sudderen en vang daarna het kook-vocht op. Snijd de asperges in stukken van zo’n 4 cm en kook die ca. 5 minuten in het opgevangen vocht. Neem ze uit de pan en houd 650 ml kookvocht achte.
  2. Pelen snipper de sjalotten. Fruit ze in de rest van de olie. Voeg dan de rijst en het laurier-‘blad toe en bak de rijst al roerend glazig. Giet de wijn en 200 ml aspergevocht erbij en roer net zo tang tot de rijst alle vocht heeft opgenomen.
  3. Voeg dan geleidelijk de rest van het vocht toe. Schep na 10 minuten sudderen de asperges en de ontdooide erwten door de rijst.
  4. Roer als alle vloeistof op is de kruiden door de risotto, breng die op smaak met peper en zout en bestrooi hem met Parmezaanse kaas.Bereidingstijd: ca. 30 minuten (plus kooktijd)

Related Posts

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *