Voor 4 personen
Nodig:
- 1 kg witte asperges
- zout
- 4 et olijfolie
- 1 tl suiker
- 2 sjalotten
- 200 g arboriorijst
- 1 laurierblad
- 50 ml witte wijn
- 100 g diepvrieserwten
- 2 el gehakte peterselie
- 2 el gehakte kervel
- 20 g geraspte Parmezaanse kaas
- Schil en was de asperges en snijd de houtige uiteinden af. Breng het afsnijdsel met de schillen in 1,5 liter water met wat zout, 1 eetlepel olie en de suiker erin aan de kook. Laat dit 30 minuten sudderen en vang daarna het kook-vocht op. Snijd de asperges in stukken van zo’n 4 cm en kook die ca. 5 minuten in het opgevangen vocht. Neem ze uit de pan en houd 650 ml kookvocht achte.
- Pelen snipper de sjalotten. Fruit ze in de rest van de olie. Voeg dan de rijst en het laurier-‘blad toe en bak de rijst al roerend glazig. Giet de wijn en 200 ml aspergevocht erbij en roer net zo tang tot de rijst alle vocht heeft opgenomen.
- Voeg dan geleidelijk de rest van het vocht toe. Schep na 10 minuten sudderen de asperges en de ontdooide erwten door de rijst.
- Roer als alle vloeistof op is de kruiden door de risotto, breng die op smaak met peper en zout en bestrooi hem met Parmezaanse kaas.Bereidingstijd: ca. 30 minuten (plus kooktijd)