Voor 4 personen
Nodig:
- 350 g penne rigate
- zout
- 2 teentjes knoflook
- 250 g bindsla
- 100 g gorgonzola
- 3 el walnotenolie
- 40 g gehakte pecannoten
- 8 el vetarme kefir peper
- 1 tl chilipoeder
Bereidingstijd: ca. 25 minuten
- Kook de pasta in ruim kokend water met wat zout volgens het voorschrift op de verpakking. Pel en snipper het knoflook.
- Was en droog de sla en snijd de bladeren in repen. Snijd de gorgonzola in blokjes.
- Verhit de olie in een pan en fruit daarin het knoflook. Voeg de sla en de kaas toe en stoof ze zo’n 3 minuten zachtjes mee.
- Roer van het vuur af de noten en de kefir erdoor en bestrooi het geheel met peper, zout en chilipoeder.
- Giet de penne af, laat ze schrikken en dan uitlekken. Doe pasta en de inhoud van de pan in een grote kom, schep alles door elkaar en serveer het gerecht.