Eet het en je weet het

Over gezonde voeding

Crash dieet; bewegen

Bewegen tijdens het crash dieet bevorderd de verbranding van overtollige kilo’s. Beginnen met bewegen gaat vaak niet vanzelf, je hebt flink wat motivatie en doorzettingsvermogen nodig. Net zoals je dat bij het crash dieet nodig hebt.

We weten dat spieren zwaarder wegen dan vet en dat het daarom misschien geen goed idee is om je spieren te trainen. Niets is minder waar, je spieren zijn echte energievreters wat betekent dat je veel calorieën verbrand wanneer je deze traint. Tijdens het crash dieet raden we je daarom aan flink wat spieren te trainen. Denk hierbij aan opdrukken of buikspieroefeningen.

Cardio werkt ook goed maar is een stuk intensiever en vaak ook saai. Hieronder geven we je een aantal tips die je kunt gebruiken tijdens het crash dieet:

  • Neem de fiets in plaats van de auto.
  • Ga op je werk in een actieve houding zitten. Zo train je de spieren in je rug en zie je er productiever uit.
  • Als je vaak in de lift staat, probeer de trap dan eens.
  • Maak eens een ommetje. Zet je gedachten op een rijtje of haal een frisse neus.

Om extra veel af te vallen kun je ervoor kiezen om minder te gaan eten. Je hoeft dan in theorie ook minder te sporten. Je kunt het crash dieet ook strikt volgen om vervolgens met sporten het hele proces te versnellen. Je moet hier wel de juiste mindset voor hebben. Als je nu al weet dat je over 3 weken stop met de sport waar je aan begonnen bent, denk dan eens hieraan:

  • Als ik sport bouw ik conditie op, groeien mijn spieren en ben ik minder vermoeid.
  • Veel bewegen zorgt ervoor dat ik er gezonder uit ga zien.
  • Als ik gemotiveerd ben en blijf zal ik sneller mijn doel bereiken.

Het crash dieet moet geen straf zijn. Ga met je partner of wat vrienden sporten, dat maakt het ook nog eens gezellig.

TIP: de beste manier om kracht en cardio te combineren is de kettlebel training. Klik hieronder voor meer informatie.

Kettlebell
Als je een keuze wilt maken tussen cardio en krachttraining adviseren wij om de krachttraining te doen tijdens het crash dieet. Je spieren verbruiken 39 uur na de training nog steeds calorieën.