Voor 4 personen
Nodig:
- 1 bosje lente-uitjes
- 1 kleine prei
- 200 g kleine tomaten
- 300 g farfalle
- zout
- 3 el olijfolie
- 1 el gehakte peterselie
- Maak de lente-uitjes en prei schoon, was ze en snijd ze in ringen. ()Kerf de tomaten kruiselings in, dompet ze eerst onder in kokend water en dan in koud water. Trek de velletjes eraf en snijd de tomaten in achten.
- Kook de farfalle volgens het voorschrift op Ude verpakking in kokend water met wat zout beetgaar. Giet de pasta af en laat hem uitlekken.
- Verhit de olie en fruit daarin de lente-uitjes en prei. Voeg de stukken tomaat toe, bestrooi ze met zout over en laat alles in gesloten pan nog 6-8 minuten op laag vuur sudderen. Schep de pasta door de groenten en laat hem weer warm worden. Verdeel het gerecht over borden en bestrooi het met peterselie.Bereidingstijd: ca. 15 minuten (plus kook- en smoortijd)