Eet het en je weet het

Over gezonde voeding

Frisdrank tijdens mijn crash dieet?

Crash dieet en frisdrank

Als je aan een crash dieet begint is het verstandig om direct te stoppen met frisdranken. Frisdranken hebben een negatieve werking op het crash dieet door de vele suikers en zoetstoffen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de inhoud en de negatieve effecten.

Per dag drink je misschien meer dan vier glazen frisdrank. Als je er vanuit gaat dat een klein glas frisdrank ongeveer 65kcal bevat kun je wel nagaan dat dit averechts op een crash dieet werkt. Bovendien zitten er heel veel suikers in frisdrank. In een klein blikje zit ongeveer 35 gram suiker.

Meer dan twee glazen frisdrank kunnen al zorgen voor onvoldoende nierwerking. Iets waar je tijdens een crash dieet niet mee geconfronteerd wilt worden. Bovendien zijn er onderzoeken die aantonen dat cola een negatief effect heeft op je botten. Iemand die veel frisdrank drinkt heeft 3 keer meer kans op een botbreuk.

Aantal suikerklonjtes per glas frisdrank

Een van de belangrijkste dingen die je moet doen, niet alleen tijdens het crash dieet, is water drinken.  Water stimuleert de vetverbranding, voert schadelijke stoffen af en zorgt ervoor dat je geen honger gevoel krijgt. Toen je aan het crash dieet dacht had je waarschijnlijk het idee om anders te eten of meer te sporten. Helemaal niet nodig, te weinig vocht zorgt ervoor dat je langzaam of helemaal niet afvalt.

Te weinig vocht zorgt er ook voor dat voedsel niet wordt omgezet in energie maar vet. Het crash dieet wilt juist vet omzetten in energie. Spieren zijn echte energievreters, het is dus een idee om je spieren te trainen door buikspier oefeningen te doen of op te drukken.

Related Posts