Eet het en je weet het

Over gezonde voeding

Gestoofde worteltjes

Gestoofde worteltjes

Voor 4 personen

Nodig:

  • 700 g bospeentjes
  • 1 rood pepertje
  • 2 onbespoten sinaasappels
  • 3 el olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 stengel. bleekselderij
  • 1/2 bosje munt
  • 2 el amandelschaafsel
  • 40 g krenten
  • zout sap van 1/2 citroen
  1. Was de wortels met het loof eraan, schrap ze en snijd het loof terug tot 2-3 cm. Was en halveer het pepertje. Schraap de zaadjes eruit en snijd het heel fijn. Was de sinaasappels af met heet water Rasp van een ervan de helft van de schil en pers ze dan uit.
  2. Verhit de olijfolie en fruit worteltjes en pepertje daarin. Voeg sinaasappelsap en -schil toe, evenals de azijn, en breng het geheel aan de kook. Sluit de pan en stoof de wortels in ca. 9 minuten op laag vuur gaar.
  3. Maak de beekselderij schoon en snijd de stengel in kleine plakjes. Was de munt, schud hem droog en hak hem grof. Vermeng de munt met het amandelschaafsel, de bleekselderij en krenten. Schep dit mengsel door de worteltjes. Voeg zout naar smaak toe en besprenkel de worteltjes voor het opdienen met citroensap.

Bereidingstijd: 20 minuten (plus stooftijd)

Related Posts