Eet het en je weet het

Over gezonde voeding

Is een crash dieet gevaarlijk?

crash dieetIs een crash dieet gevaarlijk? Nee een crash dieet is niet gevaarlijk. Binnen een hele korte periode pas je een levensstijl aan en ben je bezig met het behalen van snelle resultaten.

Wanneer je aan een crash dieet begint moet je je realiseren dat je lichaam enige tijd nodig heeft om hieraan te kunnen wennen. Het is dus niet verstandig om de tweede dag intensief te gaan sporten. Met intensief sporten bedoel ik een uur lang circuittraining of een lange duurloop. Geef je lichaam 1 week de tijd om aan het crash dieet te wennen.

Wat is een crash dieet nou eigenlijk?

Het is een verandering van je eetpatroon. Het is een extreme vorm van verandering met als doel om zo min mogelijk calorie├źn binnen te krijgen en heel veel gewicht te verliezen. Je moet er rekening mee houden dat een crash dieet er niet is voor een lang blijvend resultaat. Eenmaal begonnen moet je volhouden. Als je wilt stoppen moet je rustig afbouwen en alsnog je levensstijl aanpassen.

Hoelang kan ik het crash dieet volgen?

Je kunt deze methode maar een aantal weken vol te houden. Het is namelijk niet goed voor je lichaam en kan op termijn slecht zijn voor je gezondheid. Wat wij altijd adviseren is na het volgen van het crash dieet over te stappen op een ander dieet. Een goed vervolg is het paleo dieet.

Mag ik sporten tijdens het crash dieet?

Het is belangrijk om de eerste week van het crash dieet niet te sporten. In een eerder artikel zijn we hier wat dieper op ingegaan.

Bewaren

Related Posts