Voor 4 personen
Nodig:
- 350 g bulgur
- 1 grote ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 et paprikapuree (ajvar)
- 1 tl bouillonpoeder
- 1-2 et paprikapoeder
- 350 g rundergehakt
- 1 bosje gladde peterselie
- 4 el olijfolie
- chilivlokken ter garnering
- evt. stabtaadjes ter garnering
- Was de bulgur en laat hem 3 uur wellen in wat water. Pel en snipper de ui. Pel de knof-lookteentjes en druk ze door de knoflookpers.
- Doe bulgur, ui, knoflook, ajvar en bouillonen paprikapoeder in een kom en kneed alles door.
- Voeg het gehakt toe en kneed alles tot een gladde massa.
- Was en droog de peterselie; hak de blaadjes. Roer de peterselie door het gehaktmengsel en vorm daar platte koekjes van. Bak de köfte in porties in de hete olie aan weerskanten bruin. Bestrooi ze met chilivlokken en serveer ze eventueel op een bedje van slabladeren.
Bereidingstijd: ca. 15 minuten