Voor 4 personen
Nodig:
- zout
- 250 g asperges
- 200 g groene pasta (spinazie)
- 1 bosje radijs
- 1 bosje bieslook
- 2 lente-uitjes
- 100 g gerookte kipfilet in plakjes
- 1 el citroensap
- 1 el wittewijnazijn
- 2 el zure room peper
- Breng 3 liter water met wat zout erin aan de kook. Schil de asperges, ontdoe ze van de houtige uiteinden en snijd ze in 2 cm grote stuk-ken. Kook die in ca. 8 minuten beetgaar. Haal ze met een schuimspaan uit de pan. laat ze schrik-ken en daarna uitlekken.
- Kook de pasta volgens het voorschrift op de -. verpakking. Giet hem af in een vergiet, laat hem schrikken en vervolgens uitlekken.
- Maak de radijsjes schoon en snijd ze in dunne plakjes. Was het bieslook en knip het in stukjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in fijne ringen. Snijd de kipfilet in reepjes.
- Roer in een kommetje de azijn om met het citroensap en de zure room en breng de dressing op smaak met peper en zout. Doe de vaste ingrediënten in een schaal en schep de dressing erdoor.
Bereidingstijd. ca. 30 minuten