Eet het en je weet het

Over gezonde voeding

Mangochutney

Mangochutney

Voor 8 personen

Nodig:

  • 2 mango’s
  • 1 rood pepertje
  • 80 g cashewnoten
  • 1/2 bosje koriander
  • 1/2 bosje munt
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • peper
  • zout
  • kerrie
  1. Was en schil de mango’s en halveer ze. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Was het pepertje, snijd het overlangs door, schraap de zaadjes eruit en snijd het pepertje in dunne reepjes.
  2. Hak de cashewnoten grof. Was de koriander en de munt en schud ze droog. Hak de blaadjes fijn.
  3. Doe de mango’s, het pepertje, de cashewnoten, verse kruiden en het kurkuma- en korianderpoeder in de keukenmachine en pureer ze. Maak de chutney op smaak af met peper, zout en kerrie. Geef de chutney bij vlees- of groentegerechten. Ook lekker als dip bij rauwkost.Bereidingstijd: ca. 25 minuten

Related Posts