Voor 4 personen
- 200 g rijstnoedels (mihoen)
- 1 rode en 1 gele paprika
- 3 scherpe pepertjes
- 300 g oesterzwammen
- 3 teentjes knoflook
- stukje gemberwortel (2 cm)
- 2 el sesamolie
- 2 el koolzaadolie
- peper zout
- mosterdpoeder
- 1 et chilisaus
- 125 ml paddenstoetenfond
Bereidingstijd: ca. 25 minuten
- Dompel de rijstnoedels onder in warm water tot ze zacht worden. Laat ze goed uitlekken en snijd ze in 3-4 cm lange slierten.
- Snijd de paprika’s en pepertjes overlangs C– door, ontdoe ze van zaad en zaadlijsten en was ze. Snijd ze dan in blokjes. Maak de padden-stoelen schoon en snijd ze in stukken. Pel het knoflook en schil de gember en hak beide fijn.
Verhit beide oliën in de wok en bak daarin at U roerend de groenten 3-4 minuten. Voeg de rijstnoedels toe en roerbak die ca. 1 minuut mee. - Breng het gerecht op smaak met de smaak-makers en voeg ten slotte de chilisaus en de paddenstoelenfond toe. Warm alles nog 4-5 minuten zachtjes door voordat u het serveert in kommen.