Eet het en je weet het

Over gezonde voeding

Mihoen met paddenstoelen

Voor 4 personen

  • 200 g rijstnoedels (mihoen)
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • 3 scherpe pepertjes
  • 300 g oesterzwammen
  • 3 teentjes knoflook
  • stukje gemberwortel (2 cm)
  • 2 el sesamolie
  • 2 el koolzaadolie
  • peper zout
  • mosterdpoeder
  • 1 et chilisaus
  • 125 ml paddenstoetenfond

Bereidingstijd: ca. 25 minuten

  1. Dompel de rijstnoedels onder in warm water tot ze zacht worden. Laat ze goed uitlekken en snijd ze in 3-4 cm lange slierten.
  2. Snijd de paprika’s en pepertjes overlangs C– door, ontdoe ze van zaad en zaadlijsten en was ze. Snijd ze dan in blokjes. Maak de padden-stoelen schoon en snijd ze in stukken. Pel het knoflook en schil de gember en hak beide fijn.
    Verhit beide oliën in de wok en bak daarin at U roerend de groenten 3-4 minuten. Voeg de rijstnoedels toe en roerbak die ca. 1 minuut mee.
  3. Breng het gerecht op smaak met de smaak-makers en voeg ten slotte de chilisaus en de paddenstoelenfond toe. Warm alles nog 4-5 minuten zachtjes door voordat u het serveert in kommen.

Related Posts