Voor 4 personen
Nodig:
- 1 grote bloemkool
- zout
- 1 groene, 1 gele en 1 rode paprika
- 4 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 1 el geraspte gemberwortel
- 2 el garam massala
- 4 el gezeefde tomaten (pakje)
- 1 el chilipoeder
- 4 el olijfolie
- 150 g magere yoghurt
- 6 el pijnboompitten
- kervel ter garnering
Bereidingstijd: ca. 25 minuten
- Snijd de bloemkool in roosjes en spoel die af. Blancheer de roosjes ca. 5 minuten in licht gezouten water en laat ze dan uitlekken.
- Maak de paprika’s schoon, ontdoe ze van zaad en zaadlijsten en snijd ze in blokjes. Pel de sjalotten en het knoflook en hak ze fijn. Meng alles op de bloemkool na met gember, garam massala, tomatensaus en chilipoeder.
- Verhit de olijfolie en fruit het mengsel hierin ca. 6 minuten. Voeg nu de bloemkoolroosjes toe en fruit die ca. 3 minuten mee. Roer er van het vuur af de yoghurt door.
- Rooster de pijnboompitten in een pan en ft strooi ze over de bloemkool. Garneer tot slot het gerecht met kervel en dien het op.
Wil jij meer doen met bloemkool? Wat dacht je van deze koolhydraatarme variant voor rijst, op basis van bloemkool?