Voor 4 personen
Nodig:
- 250 g spaghetti
- zout
- 100 g kerstomaten
- 1 gele paprika
- 150 g emmentaler
- 4 stengels bleekselderij
- 4 et olijfolie
- 4 et appelazijn
- 2 tl Provencaalse kruiden
- peper
- paprikapoeder
Bereidingstijd: ca. 35 minuten P
- Kook de pasta volgens het voorschrift op de verpakking in water met wat zout beetgaar.
- Was de tomaten, halveer ze en snijd ze in dunne partjes. Snijd de paprika overlangs door, ontdoe hem van zaadjes en zaadlijsten, was hem en snijd hem in reepjes. Snijd ook de kaas in reepjes.
- Giet de spaghetti af in een vergiet en laat 1/4) hem schrikken. Laat hem uitlekken en af-koelen. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in plakjes.
- Schep de pasta in een schaal door de groen-te. Meng olie en azijn, roer de kruiden erdoor en breng de saus op smaak met peper, zout en paprika poeder.
- Giet de saus over de pastasalade, hussel hem erdoor en laat hem ca. 10 minuten in-trekken. Verdeel dan de salade over borden en dien hem op.