Voor 4 personen
Nodig:
- 500 g broccoli
- zout
- 250 g tortellini
- 2 el olijfolie
- 2 et bloem
- 250 ml halfvolle melk
- snufje nootmuskaat
- snufje suiker
- 20 g amandelschaafsel
Bereidingstijd: ca 10 minuten
- Maak de broccoli schoon en snijd hem in roosjes. Schil de stronk en snijd die in blokjes.
- Kook roosjes en blokjes 8-10 minuten in water met wat zout. Giet de broccoli af (vang het vocht op) en laat hem goed uitlekken.
- Kook de tortellini volgens het voorschrift op de verpakking en laat ze goed uitlekken.
- Verhit de olijfolie en roer er met de bloem een roux van. Giet de melk er met 125 ml kookvocht bij. Klop er met de garde een gladde saus van en houd die nog 5 minuten tegen de kook aan. Breng de saus op smaak met zout, nootmuskaat en suiker.
- Schep broccoli en tortellini door de saus en laat ze weer warm worden. Bestrooi het gerecht voor het opdienen met amandelschaafsel.