Eet het en je weet het

Over gezonde voeding

Welk dieet is de beste keus?

Je wilt afslanken en bent op zoekt naar het beste dieetmethode of afvalprogramma wat er is? Welk dieet is dat nou? Het korte antwoord: Het beste dieet richt zich op meer dan alleen voeding. Wil je blijvend en gezond afslanken, dan zul je een gezonde(re) leefstijl moeten adopteren. Het Paleo dieet is daarom een geweldige keus.

 

Iedere dag komen er nieuwe dieetboeken en -methoden uit. Allemaal beloven hetzelfde: een mooi, slank lichaam waar je het geringste voor moet doen. Deze flitsende afvalprogramma’s zijn verleidelijk, maar helaas zelden effectief. De resultaten zijn tijdelijk en de methoden soms schadelijk voor de gezondheid. Het Paleo dieet, daarentegen, stelt je gezondheid op de eerste plaats. Meer weten? Lees dan verder.

 

Waarom Paleo?

Wat is het Paleo dieet?

Op het Paleo dieet leef je van groente, fruit, noten, vis en vlees. Dit zijn de aanbevolen producten. Zuivel, granen en andere bewerkte voedingsmiddelen passen niet in dit dieet. De bedenkers van dit dieet werkten vanuit de gedachte dat onze voorouders, uit de tijd voor de agrarische revolutie, de gezondste levensstijl hadden. Zij leefden van wat de natuur te bieden had, ze aten vruchten, noten, vlees, en planten. Sindsdien zijn onze eetgewoonten zo drastisch veranderd, terwijl ons lichaam praktisch hetzelfde is gebleven. Onze genen zijn daarom nog perfect afgestemd op het dieet van toen.

 

Paleo dieetVanaf het moment dat de mens aan landbouw begon, zijn we meer granen en koolhydraten gaan eten. Ons lichaam, blijkt nu, is niet op graanproducten afgestemd. Die zijn, volgens de aanhangers van het Paleo dieet, de veroorzakers van een heleboel welvaartsziekten zoals kanker, overgewicht, suikerziekte en hart- en vaatziekten. Wil je gezonder leven dan zul je moeten eten als onze voorouders.

 

Voordelen van het Paleo dieet

Het Paleo dieet heeft een aantal geweldige voordelen, belangrijkste daaronder is het effect op de gezondheid. Je eet voornamelijk mager vlees en groenten. Door lekker gevarieerd te eten krijg je meer dan voldoende goede voedingsstoffen naar binnen. Alle belangrijke vitaminen en mineralen kun je makkelijk krijgen. Dit betekent een gezondere huid, meer energie, minder last van maag-, darm- en overgangsklachten en nog veel meer.

 

Je lichaam krijgt wat het nodig heeft op de optimale manier. Je zult daarom ook opgewekter en scherper zijn door de dag heen.

 

Een andere leuk voordeel is natuurlijk gewichtsverlies. Met gezonde voeding is het eenvoudiger om je gewicht op een gezond niveau te houden. Anderzijds houden de producten in het Paleo dieet je langer verzadigt, waardoor je minder kcal nodig hebt. Je stofwisseling verloopt ook optimaal met de juiste voeding.

Aangezien je op het Paleo dieet voeding eet dat zo dichtbij de natuur zit, hoef je geen etiketten te lezen. Laat de voorverpakte spullen zitten. Pak verse groenten en vleeswaren die geen ingrediëntenlijst nodig hebben.

 

Nadelen van het Paleo dieet

Voordat je als oermens gaat eten is het belangrijk dat je alle beschikbare informatie tot je neemt. Ja, het Paleo dieet is een effectieve manier om af te slanken en het effect op de gezondheid is uitstekend, maar er zijn ook nadelen aan verbonden.

 

Het Paleo dieet heeft enkele tegenstanders die weinig geloof hebben in dit dieet. De rol van granen is een heftig discussiepunt. Uit recente onderzoeken is immers gebleken dat onze voorouders uit de oertijd wel granen aten. Daarnaast is er weinig wetenschappelijk bewijs voor de claim dat ons lichaam beter is afgestemd op dit dieet.

 

Precies hoe er vele gezondheidsvoordelen hieraan worden gekoppeld, zit er ook wat gevaar in. Men let dan op het schrappen van koolhydraten. De consumptie van koolhydraten kun je verminderen, dat is zelfs aan te raden. Het begint pas gevaarlijk te worden wanneer je helemaal geen koolhydraten meer eet. Zo zijn er verschillende producten die je uit je dieet moet schrappen op het Paleo dieet. En dit zijn producten die eigenlijk heel goed zijn voor de gezondheid.

 

Een ander gevaar van het Paleo dieet is dat je teveel eiwitten naar binnen krijgt. Anderzijds kan het voorkomen dat je te weinig voedingsvezels eet.

Waarom is het Paleo dieet het beste dieet?

Het Paleo dieet is 1 van de betere voedingsplannen waar je uit kunt kiezen. Ben je nu op zoek naar een nieuw voedingsplan? Eentje waarbij je niet hoeft uit te hongeren? Probeer het Paleo dieet dan.

 

Related Posts