Voor 2 personen
Nodig:
- 80 g wilderijstmengsel
- 1/2 appel
- 1/2 groene paprika
- 4 stengels bleekselderij
- 50 g gedroogde abrikozen
- 2 el sojasaus
- 2 tl suiker
- 2 et koolzaadolie
- 1 el vruchtenazijn
- 25 g geroosterde pinda’s (ongezouten)
Bereidingstijd: ca. 35 minuten
- Kook de rijst volgens het voorschrift op de verpakking en laat hem dan zo’n 10 minuten onder af en toe omscheppen afkoelen op een groot bord.
- Was intussen de appel, paprika en bleekselderij, dep ze droog en snijd ze in blokjes.
- Snijd ook de abrikozen in blokjes en doe fruit- en groenteblokjes samen in een kom.
- Meng voor de dressing de sojasaus met sui-ker, koolzaadolie, azijn en 2 eetlepels water Roer tot de suiker is opgelost.
- Schep de rijst en de dressing goed door het fruit-groentemengsel. Bestrooi de salade voor het opdienen met pinda’s.